Блог

МИР, Frieden, Pea, Paix, Mier, Pace, Fred, Paz, Nabad, Paqe, Béke

МИР, Frieden, Peace, Paix, Mier, Pace, Fred, Paz, Nabad, Paqe, Béke… Во различни земји на светот има различно име, но на сите граѓани на планетата тоа име им е суштинска [...]

Меѓународен ден на демократијата 2022

Почитувани граѓани, демократи, слободари, обични луѓе, работници, бизнисмени, политичари, ова е време на соочување со пандемија и со војна.

Одбележување Светски ден на превенција од самоубиствата

Велат дека во светот на секои 40 секунди некој си го одзема животот, а бројот на самоубиства изнесува околу 800.000 годишно.

Отворен Балкан Самит во Белград

Во рамки на саемот „Винска визија на Отворен Балкан” што се одржува во Белград, примив Голема плакета од Стопанската комора на Северна Македонија, како признание за особен придонес во креирањето […]

Одбележување на меѓународниот ден на хуманоста

Под мотото „Потребно е село“ кое асоцира на познатата поговорка „Потребно е цело село за да се одгледа дете“, годинава, под покровителство на Обединетите нации, се одбележува 19 Август – […]

Одбележување на Меѓународниот ден на младите

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, по повод 12 Август – Меѓународниот ден на младите, ги посети Амир Дестанов од „Дневниот центар за деца на улица“ и ученик во […]

Украина се заблагодари за хуманитарната помош

Украинскиот парламент се заблагодари за…

Едно општество за сите – Фондација Заев

Фондацијата е слободна во промовирањето на ставовите и мислењата за…

Ден на пријателството

Ни беше големо задоволство да има посакаме добредоје во…

Донација за војската и цивилното население во Украина

Преку Фондацијата “Заев – Едно општество за сите” испративме 20 тони производи македонска хуманитарна…